HTML

Gyerektrend

Testvérünk a Gyerekszoba

Nincs megjeleníthető elem

Kipróbáltuk mi is!

Partnerek

Utolsó kommentek

  • kovács ilona: Sziasztok én vennék ilyen csizmákat,de nem tudom hol lehet kapni!!!rohatt jól néznek ki!!!!! (2013.09.04. 06:16) Minden hely elkelt
  • smartiesss: Ítt van még néhány variáció :) marteeeart.blogspot.com/2012/03/kokarda-ujragondolva-fiuknak-es.html (2012.03.14. 10:58) Variációk kokárdára
  • badogosmester: Már itthon is kaphatóak ezek a gyönyörű cipőcskék az Eboszi webáruházban: www.eboszi.hu üdv (2011.06.14. 13:58) Kézzel készített klasszikusok
  • Krizzta: @felhasznalo: türelmetlenül várjuk!!! :) (2011.04.14. 09:11) Egyszerűt az egyszerűvel
  • felhasznalo: @AnnaPanni és @Krizzta: Jaj, jó ilyen igényeket olvasni. Lesznek itt történések, nem is olyan soká... (2011.04.13. 10:07) Egyszerűt az egyszerűvel
  • Utolsó 20

Cimkefelhő

Ha tavasz, akkor farmerkabát!

2010.03.04. 14:20 felhasznalo

Akármennyire is itt a lehűlés, akkor is határozottan vége van a télnek. Érzem a zsigereimben. Úgyhogy tavaszodjunk mi is tovább, tegyük félre a nagykabátokat, harisnyákat, és adjunk a gyerekre farmerdzsekit.

A farmerdzsekiben az a jó, hogy gyakorlatilag bármilyen öltözékhez tökéletes. Kivéve talán a farmernadrágot-szoknyát, én ahhoz nem szeretem. Mert ha eltérő színű a kettő, elég röhejes az összhatás, ha meg teljesen egyszínű, akkor meg unalmas, ráadásul engem erősen a nyolcvanas évekre emlékeztet, amit utáltam rendesen.

De egy bármilyen más anyagból készült nadrággal, szoknyával a farmerdzseki bizony tökéletes párost alkot. Lássuk hát, milyen farmerdzsekiket találtam úgy első körben.

Kezdjük a fiúkkal, hiszen mint mindig, most is ők vannak hátrányos helyzetben. Sokkal kisebb a kínálat, és sokkal fantáziátlanabb is: még egy vacak hímzett kisautót sem sikerült a kabátokra applikálni, bezzeg a lányokat televirágozzák.

Az alábbi két kabátot a GAP oldalán találtam, a felső kisebb, az alsó nagyobb fiúknak való. Mindkettő rém egyszerű, klasszikus vonalak, gyakorlatilag semmi fakszni, bár színe miatt számomra a felső a tetszetősebb.

Ezt pedig a Next kínálgatja, helyes és vagány, a színe is bejön, de nulla hozzáadott érték. Már megint.

Bezzeg a lányok esetében... Ott több mindennel is játszanak a gyártók: stílus, szabásvonal, anyag, hímzés, koptatás, miegyéb. Itt van rögtön egy darab a Debenhams Jasper Conran kollekciójából: szép, homogén sötét szín, harangvonalú szabás, kis tűzések a mell alatt, kerek gallérok. Igazán lányos, méghozzá a szó klasszikus értelmében.

De tessék, itt a másik oldal, pedig szintén a Debenhamsnál árulják, igaz ez a Rocha.John Rocha kollekció darabja. Állógallér, húzott ujjak, hímzések, elől magas derékvonal, hátul kissé hosszított. Bátor, vagány, kellene.

De ha valakinek sok, hogy egyszerre ennyi minden változik a megszokott farmerdzseki formához képest, az választhat egy szabásában nem annyira újító, ám a színében mindenképp merész darabot. Ilyen ez a GAP kabát is.

És tessék: a GAP-nél tudják, hogy tündibündi hímzéssel szinte bármit megvesznek a lányos szülők. Elég egy napocska, egy méhecske és egy virág, és az egyébként elég furcsa színátmenetes - bár kétségtelenül frankó szabású - kabát is simán álmaik netovábbja lesz.

A magyar anyák másik nagy kedvence az angol Next. Bár a minősége nem annyira jó, mint más, általam ismert márkáké, én is szeretem. Ezen a dzsekin például nagyon tetszik, ahogy a díszítővarrások színével játszanak, ahogy az is, hogy a gombok nem egyformák. Ami viszont az idei kollekciójukban szerintem elég nagy melléfogás, az ez a hipós foltozás-koptatás és a művi kirojtozás. Nem, az tényleg nem tetszik.

Azért Nexték másban is nyomulnak, itt van például ez a fehér, western-stílusú dzseki, ebben aztán lehet felvágni a suliban - bár a cuccait nem kímélő gyereknek nem való, hiszen minden folt durván mutat rajta.

Az Old Navy is hímzésekben gondolkodik, náluk még a kabát ujjára és passzéjára is jutott a virágokból. Ez a kisebbeknek való kabát biztos jól mutat egy szoknyával vagy a virágok színét ismétlő nadrággal.

Klasszikus farmerdzsekit is választhatunk a csajoknak. A GAPBaby farmerdzsekije azért még ezen belül is tud különlegességet mutatni: kicsit puffosított vállak, kerek gallér és derékrész. Ismerős és mégis más.

Vagy íme az Old Navy klasszikus, nagylányoknak készült kabátja. A színével nem vagyok teljesen kibékülve, viszont a szabása nagyon sikkes - kicsit karcsúsított, ami minden lánynak jól áll.

Az igazi nagy lieblingem mégis a következő két kabát. Mindkettő a Paperwings kollekciójából való, és mindkettő igazán különleges. Az első egy hosszított, vékonyabb farmeranyagból készült darab, mintha csak egy hosszú ujjú farmerruha lenne.

Ez pedig egy Michael Jackson stílusára hajazó, military stílusú kabátka, a legegyszerűbb öltözéket is egészen egyedivé teszi. A gyerekem biztos erre szavazna, ő teljesen odavan az ilyen jellegű darabokért.

Mutatok még egy Nextet, rózsás anyagból. Bevallom, magában nem tetszik, de egy kisszoknyával egy pici lányon tutira elbűvölően mutat. Már ha van elég merészségünk ráadni.

Ezt a Crazy8 vászonkabátot is beteszem ide, mert bár nem farmerkabát, nagyon jól kiváltja azt. Szerintem csodaszép, tetszik a szabása, a színe, a varrások játékossága. Egyszerre elegáns és laza, egyszerű és mégsem szokványos kabátka.

A következő két darabot viszont elrettentő példaként teszem fel. Hiába szeretem a Gymboree-t úgy általában, érzésem szerint ezzel a masnis darabbal erősen melléfogtak. Utoljára a nyolcvanas években volt ez divat, és szerencsére azóta nem is lett újra közkedvelt.

A Childrens Place részéről ez a kabát szintén nagy csalódás. Megszoktam, hogy egészen merész, olykor már-már botrányos cuccokat készítenek, erre tessék: itt ez a lagymatag, egész világosra koptatott izé, a halványsárga, hímzett szívekkel. Teljes fantáziatlanság és rettenet.

Forrás: GAP, Old Navy, Next, Gymboree, Crazy8, Paperwings

3 komment

Címkék: tavasz lány kabát fiú totyogó felsőruházat ovista nebuló gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektrend.blog.hu/api/trackback/id/tr851807966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vkorsi 2010.03.04. 14:32:04

valahogy a farmerkabát létjogosultságát sosem értettem gyereken. Ilyen pici méretben 95%ban totál merev az egész, pulcsi kell alá, utána extramerev lesz... nincs is a gyerekeimnek.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.03.04. 14:39:04

@vkorsi: egyáltalán nem, vannak egészen puha farmeranyagból készült kabátok. A fentiek között is, ránézésre meg lehet mondani, melyik lesz merevebb, melyik nem.

Egyébként nálunk meg sok esetben a pulcsit váltja ki, ha már olyan jó az idő - a gyereknél és nálam is.

vkorsi 2010.03.04. 18:11:59

értem, nekem van, én most is azt hordom, a gyerekek ha nem kabát, akkor pulcsi.
Én eddig, amivel találkoztam, mindet keménynek ítéltem, pedig 1-2 márkán már túlvagyok.
süti beállítások módosítása