HTML

Gyerektrend

Testvérünk a Gyerekszoba

Nincs megjeleníthető elem

Kipróbáltuk mi is!

Partnerek

Utolsó kommentek

  • kovács ilona: Sziasztok én vennék ilyen csizmákat,de nem tudom hol lehet kapni!!!rohatt jól néznek ki!!!!! (2013.09.04. 06:16) Minden hely elkelt
  • smartiesss: Ítt van még néhány variáció :) marteeeart.blogspot.com/2012/03/kokarda-ujragondolva-fiuknak-es.html (2012.03.14. 10:58) Variációk kokárdára
  • badogosmester: Már itthon is kaphatóak ezek a gyönyörű cipőcskék az Eboszi webáruházban: www.eboszi.hu üdv (2011.06.14. 13:58) Kézzel készített klasszikusok
  • Krizzta: @felhasznalo: türelmetlenül várjuk!!! :) (2011.04.14. 09:11) Egyszerűt az egyszerűvel
  • felhasznalo: @AnnaPanni és @Krizzta: Jaj, jó ilyen igényeket olvasni. Lesznek itt történések, nem is olyan soká... (2011.04.13. 10:07) Egyszerűt az egyszerűvel
  • Utolsó 20

Cimkefelhő

Ötletparádé - Maszkok, álarcok, jelmezek nyereménnyel

2009.02.05. 11:21 felhasznalo

Bizony, igencsak benne járunk már a farsangi szezonban. Vízkereszt után, mikor lebontottuk a karácsonyfát, elkezdődött a tavaszvárás időszaka, amelyet gyakran jellemez az álarcosbál. Gyermekeink egyik kedvenc ünnepe ez, mikor magukra ölthetnek valami olyan szerepet, ami az év többi részében egyértelműen nem lehet az övék. Nálunk ilyenkor lepik el a bölcsődei-óvodai csoportokat és az iskolai osztályokat a boszorkányok, hercegnők, szellemek és egyéb mesés, mitológiai vagy hétköznapi lények.

Szülőként ilyenkor ismét választás elé kerülünk. Mit tegyünk? Álljunk sorba valamelyik kölcsönző ajtajánál és vegyünk ki egy profi, ám valószínűleg elcsépelt darabot? Netán vásároljuk meg a kölök jelmezét valamelyik hipermarketben, nem bánva, hogy nem fogja a cucc jelentős mértékben túlélni a bulit és azt sem, hogy gyermekünk másik nyolc katica, királylány társaságában fog farsangolni? Vagy vegyük a fáradtságot, és álljunk neki otthon megkreálni azt a fránya jelmezt?

Személy szerint mindenképp arra buzdítanám szülőtársaimat, hogy éljenek a legutóbbi verzióval. Nemcsak azért, mert így igazán ötletes és egyedi ruhát készíthetnek a gyereknek – bár van ennél jobb kikapcsolódás, mint agyalni, ügyeskedni, kínlódni, és utána csodálni a végeredményt? -, hanem azért is, mert a gyereket-párocskát is bele lehet vonni a folyamatba, így családépítő tréningnek sem utolsó.

Az első lépés mindig legyen a gyerekkel való egyeztetés: vagy döntse el, mi szeretne lenni – figyelem, ehhez kell több türelem, mire a gyerek elhatározza magát… -, vagy ajánljunk fel néhány variációt, és válasszon azokból.

A második lépés a jelmez megtervezése: nem muszáj papírra, ha nagyjából vizuális aggyal rendelkezünk, elég lesz fejben is.

A harmadik lépés az alapanyagok és egyéb kellékek beszerzése. Ne feledjük: felhasználhatunk bármit egy jelmezhez: textilt, papírt, fémet, fát, régi játékot, ruhát. Varrótudományra sem feltétlenül kell hirtelen szert tenni, hiszen van már textilragasztó is a világon, vagy egy sima ragasztópisztoly is megteszi.

Negyedik lépésként vágjunk bele! Még időben, hogy ne az utolsó pillanatban szembesüljünk azzal, ha netán rossz lett a méret, valami még erősítést kíván, stb. A kivitelezésnél adjunk a gyereknek és párunknak is feladatot: szabjanak, ragasszanak, vagy csak kritizáljanak.

Ötödik lépésként ne feledjük, a jelmezt teljessé tehetjük egy kevés – ügyes-ügyetlen, a lényeg nem ezen van – arcfestéssel, körömfestéssel, hajszobrászkodással. Utóbbi kettő különösen hasznos lehet az állatjelmezeknél: hajból remek fülek lesznek, a körmök meg ugye átlényegülhetnek karmokká is adott esetben. Évente egy alkalommal bármelyik gyereknek megengedhető ez a luxus, még a fiúknak is!

Hatodik lépésként irány a helyszín, öltöztessük fel a gyereket, majd arassuk le a dicséreteket!

És álljon itt néhány fotó ötletadóként fiúknak-lányoknak vegyesen, szigorúan otthon készített jelmezekből. Kellemes készülődést mindenkinek!

Egy dobókocka kartonból. A nátha nem tartozék.

 

Kalóz, nagyon zord. Én egyedül a rövidnadrággal kezdtem volna még valamit.

Mária és a kis Jézus. Minimál befektetés, és garantált siker.

A bősz tigris. Régi cuccokból reciklálva, szőrös farokkal, vicsorral.

Kleopátra sk fej és nyakdísszel.

 

Kedvencem: nem kell hozzá sok minden! Mehemed, kit alaposan felrúgtak a tehenek.

 

 Mehemedről még egy, és a háttérben ott kavar a Nagy Ho-ho-horgász:

Talán új faj a gombák népes családjában, de baromi ötletes: a megszeppent galóca.

Tavirózsa és élet a tóban: zsebkendő-rózsákkal, krepp-papír hullámokkal, régi forgómobil halakkal.

Viking, őrültjó és korhű, sk sisakkal:

Végül még egy: a tűz. Dróttal erősített, ragasztott textillángnyelvek (sajnos a drótok gyengének bizonyultak, valószínűleg felfelé kellett volna állniuk).

 

Nektek milyen ötleteitek vannak? Érdemes gondolkodni, fotózni, mert nyereményjáték vár rátok!

Küldjétek el nekünk saját készítésű jelmezeitek fotóját 2009. február 13., péntek éjfélig. A beküldött fotókat közzétesszük, majd a látogatók szavazatai alapján eredményt egyvalaki megnyeri a Csimota Kiadó egyik papírszínházát, a Békakirályt! (Az illusztráció evidens módon nem a Békakirály, de ugyanúgy papírszínház, ilyesmire tessék gondolni!)

5 komment

Címkék: játék farsang szülő lány pályázat nyeremény idea fiú jelmez sk totyogó ovista nebuló gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektrend.blog.hu/api/trackback/id/tr64923986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ovisvilág 2009.02.06. 16:41:56

Egyetértek én is veled. Ügyes kezű, kreatív nagyi, anyuka készíthet is régebbi ruhákból, maradék anyagokból jelmezeket és az is lehet varázslatos!
Nálunk az óvodában sokan készítenek jelmezt, még a gyerekek is jobban szeretik.

Pont ma írtam az óvodai farsangi mulatságunkról, ha érdekel olvasd el: (utólagos engedéllyel belinkeltem):
ovisvilag.blog.hu/2009/02/06/farsang_farka_farsangi_mulatsag_az_ovodaban

Nagyon tetszik egyébként a blogod, a ruhák magukért beszélnek.

Kellemes hétvégét!

VirgArt · http://www.virgart.hu 2010.02.12. 12:29:07

A határidő február 12. péntek, ha jól sejtem?
Vagy a 13. stimmel és akkor szombat?
Nem kötekedésképpen írom, csak nem szeretnék lemaradni, de a fotókkal sajnos még nem vagyok kész, jól jönne még egy nap.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.02.12. 12:37:50

@VirgArt: Ez még a tavalyi jelmezverseny. Idén még nem tudom, hogy lesz-e...

Szóval még semmiről sem vagy lemaradva.:)

VirgArt · http://www.virgart.hu 2010.02.12. 13:16:46

Júúúj, de ciki, én még 2009ben járok ezek szerint...
Vmiért úgy rémlett, hogy láttam idén valami jelmezes, farsangos, sajátkészítéses dolgot és csak rákerestem a guglin...
Köszi a felvilágosítást!
süti beállítások módosítása