HTML

Gyerektrend

Testvérünk a Gyerekszoba

Nincs megjeleníthető elem

Kipróbáltuk mi is!

Partnerek

Utolsó kommentek

  • kovács ilona: Sziasztok én vennék ilyen csizmákat,de nem tudom hol lehet kapni!!!rohatt jól néznek ki!!!!! (2013.09.04. 06:16) Minden hely elkelt
  • smartiesss: Ítt van még néhány variáció :) marteeeart.blogspot.com/2012/03/kokarda-ujragondolva-fiuknak-es.html (2012.03.14. 10:58) Variációk kokárdára
  • badogosmester: Már itthon is kaphatóak ezek a gyönyörű cipőcskék az Eboszi webáruházban: www.eboszi.hu üdv (2011.06.14. 13:58) Kézzel készített klasszikusok
  • Krizzta: @felhasznalo: türelmetlenül várjuk!!! :) (2011.04.14. 09:11) Egyszerűt az egyszerűvel
  • felhasznalo: @AnnaPanni és @Krizzta: Jaj, jó ilyen igényeket olvasni. Lesznek itt történések, nem is olyan soká... (2011.04.13. 10:07) Egyszerűt az egyszerűvel
  • Utolsó 20

Cimkefelhő

Vigyázz, kész, start!

2008.09.24. 12:39 felhasznalo

 
Mezítelenül jövünk világra, és az anyaméh finom melege után az első legnagyobb sokk a baba számára a hideg. Mivel nincs elég szőrünk – csak annyi, hogy felnőtt nőként mindenképp epilátorra vetemedjünk -, muszáj testünket ruhákkal borítani. És talán vicces, de igaz: ahogy egy nő anyává válik, elképesztő érdeklődéssel veti magát a gyerekruhák tengerébe. Mert ellenállhatatlanul vonzzák a cuki, kedves, vidám darabok.

 
De mielőtt még megszületik az a kölök, kemény kihívás a kismamák számára olyan ruhákat találni, amelyben kényelmesen, kellemesen, de csinosan és nem kiürült pénztárcával tölthetik azt a bizonyos kilenc hónapot. Így aztán kénytelenek leszünk egypár bejegyzés erejéig a várandós ruhákra is koncentrálni.

 
Születése után az újszülött bőre még nagyon érzékeny, el lehet képzelni, milyen kellemetlen lehet neki még a legfinomabb szövet érintése is. Arról a hercehurcáról nem beszélve, amit az öltözködés, mint cselekvés jelent. Épp ezért nem mindegy, milyen anyagú, szabású, és minőségű ruhákat veszünk neki. Állandó gondot szokott jelenteni az is, főleg az első gyerkőc esetében, hogy miből mennyit vegyünk neki az első hónapokra és hogyan öltöztessük fel, hogy biztosan meg ne fázzon, de ne legyen túl melege sem.

 
Amikor már kicsit nagyobb a baba, és ülni, mászni tud, megint csak nem mindegy, mennyire kényelmes számára a ruhadarab, amit anya reggel ráad. Itt is fontos az anyagok minősége, hiszen számtalan folttal kell majd megküzdenünk: gyümölcs, tej, fű, miegyéb.

 
Az óvodásoknál új kihívásokkal találjuk magunkat szembe, hiszen a kicsi mindent kipróbál, mindenre felmászik, mindenbe belehencsereg. Sár, homok, az elkerülhetetlen esésektől vér szennyezi majd a ruhájukat, de ez normális. Ugyanez igaz a kisiskolásokra is, ám bizonyos idő elteltével náluk még azzal is tetéződik a dolog, hogy elkezd kialakulni egyéni ízlésük, illetve a kortársak hatására már egyáltalán nem mindegy, mit vesznek fel. Talán itt találkozunk először gyermekeink és az aktuális divathullámok egymásra hatásával.

 
A kamaszkort meg már említeni sem kell, hiszen ez a korszak még minden bizonnyal valamennyiünkben elevenen él. Ekkortájt a ruha már egyéniségünk megjelenítése, hovatartozásunk jelképe is. Egy kamaszgyerek már nem hajlandó a szülők által megvásárolt ruhákat felvenni, ha azok nem felelnek meg az ízlésének. De valljuk csak be, melyikünk szerette, ha tinikorában anyu-apu akarta meghatározni, mit öltsön magára?

 
Ez a blog a gyerekek ruházatával fog főként foglalkozni. Bemutatjuk az itthoni és külföldi gyártók kínálatát, az aktuális kollekciókat, megpróbálunk akciókra vadászni, praktikus tanácsokat adni a gyerek ruhatárának összeállításához, de be fogunk mutatni különlegességeket is, annak ellenére, hogy ezek biztosan nem játszótérre való darabok. Hiszen mi sem csak a mindennapokra vásárolunk magunknak.

 
A fiús mamáknak külön figyelmet szentelünk majd, mert bár banális, de attól még igaz: egy kislányt sokkal könnyebb öltöztetni. De természetesen lesz egy rakás poszt a legkülönfélébb stílusú kislányruhákról is. Találhattok majd használt ruhás posztokat is, hiszen a gyerekek eleinte rendkívül gyorsan cserélik ruháikat, így nem biztos, hogy a vadonatúj darabok vásárlása a leggazdaságosabb.

 
Kiemelten figyelemmel kísérjük majd a cipőket is, ugyanis ez talán a gyerekek ruhatárának egyik legproblémásabb darabja, nemcsak azért, mert nem mindegy, milyen kialakítású cipőt veszünk, hanem azért is, mert egy-egy gyerekcipő ára lassan egy felnőttnek való darabéval vetekszik.

 
A kiegészítőket sem felejtjük majd el, hiszen ezekkel még a meglévő darabokat is megújíthatjuk, akárcsak a felnőttek esetében.
 
Hát, akkor vágjunk bele!

5 komment

Címkék: üzenet gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektrend.blog.hu/api/trackback/id/tr94473947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szilvi · http://anyaszemmel.wordpress.com/ 2008.09.24. 16:46:33

Jajdejó! Már tűkön ülve várom a bejegyzéseket. :-)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.09.24. 20:47:58

Szilvi! Én meg remélem, olvasni fogjátok.:)

másik lakótárs 2008.09.25. 20:43:27

felhasznalo,

leborulok, imádom a másik blogot is és ezzel sem leszek másképp.
néhány nappal ezelőtt vettem észre a women's secret oldalán, hogy gyerekruháik is vannak, azelőtt meg már nem is tudom, ő meg nagy kedvenc: www.jasperheartswren.com/ és azon gondolkodtam, van-e magyar oldal, ahol gyerekruhák a téma. és lőn!
köszönömköszönömköszönöm

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.09.25. 21:31:03

másik lakótárs,

igazán örülök, hogy örülsz.:))) ezek szerint hasonló szenvedélyeink vannak.:)
őszintén szólva én is hiányoltam a ruhamániás szülőknek szóló, nyálelválasztást sem kínélő oldalt, így gondoltam, nosza.:)
A link nagyon jó, köszönöm, nemsokára viszontláthatod. És vetek egy pillantást a women's secret-re is.
Szóval, én köszönöm, többszörösen is.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.09.25. 21:32:30

bocs, kímélőt akartam írni, félrenyúltam. biztos a palacsintától ragacsos mancsaim miatt történt.:)
süti beállítások módosítása