HTML

Gyerektrend

Testvérünk a Gyerekszoba

Nincs megjeleníthető elem

Kipróbáltuk mi is!

Partnerek

Utolsó kommentek

  • kovács ilona: Sziasztok én vennék ilyen csizmákat,de nem tudom hol lehet kapni!!!rohatt jól néznek ki!!!!! (2013.09.04. 06:16) Minden hely elkelt
  • smartiesss: Ítt van még néhány variáció :) marteeeart.blogspot.com/2012/03/kokarda-ujragondolva-fiuknak-es.html (2012.03.14. 10:58) Variációk kokárdára
  • badogosmester: Már itthon is kaphatóak ezek a gyönyörű cipőcskék az Eboszi webáruházban: www.eboszi.hu üdv (2011.06.14. 13:58) Kézzel készített klasszikusok
  • Krizzta: @felhasznalo: türelmetlenül várjuk!!! :) (2011.04.14. 09:11) Egyszerűt az egyszerűvel
  • felhasznalo: @AnnaPanni és @Krizzta: Jaj, jó ilyen igényeket olvasni. Lesznek itt történések, nem is olyan soká... (2011.04.13. 10:07) Egyszerűt az egyszerűvel
  • Utolsó 20

Cimkefelhő

Indul a szavazás!

2009.03.06. 10:09 felhasznalo

Mostanra már mindenhol lecsengett a farsang, a csoportszobákban és a tantermekben a szerpentinek már kissé viseltesen és fáradtan lógnak a lámpákról, mi pedig, ahogy ígértük, szavazásra bocsátjuk a beérkezett pályaműveket.

Tessék szólni az ismerősöknek, rokonoknak, barátoknak, hisz a fődíj egy igazi, csodaszép papírszínház a Csimota Kiadótól.
 
Első pályázónk Gkata, a képen látható jelmezről pedig a következőket kell tudni:
 
 
"Küldök egy Tenger Királynőjét. Az ötlet a Locspocs és a bolygó hollandi meséjéből van (Tor Age Bringsvaerd: Locspocs és a bolygó hollandi).
Az alap egy rossz, kék színű ágyneműhuzat. Erre varrtam halakat mindenféle színes anyagmaradékból, szivaccsal vannak kitömve. A hajkorona egy polip, fekete nylonharisnyából készült, a karokba rézdrótot tettem, majd szivaccsal kitömtük őket is. A korona bolti, a szomszéd nagylány adta kölcsön."
 
Ágiék a következő képeket küldték, részletes leírással:
 
 
"A Hölgy még decemberben látta a Tündér Lalát színházban, és azóta annak a bűvöletében él, úgyhogy elég egyértelmű volt, hogy onnan választ jelmezt magának. Mivel lómániás is (mint a legtöbb négy éves kislány, bár ő akár tőlem is örökölhette), elég hamar megállapodott Kis Gigi, a fehér egyszarvú mellett.
 
Ehhez fehér zseníliadrótokat csavartam össze, ebből lett a szarva, és gyógyszertárban vettünk olyan rugalmas sebkötözőt, amit a fejére tudtam húzni, és a végét megcsomózva egy kis sapka lett belőle. Ebbe fűztem bele egy gombolyag fonal felvagdalt szálait, hátul egy sávban hosszabbra hagyva, ez lett a sörénye. A maradék fonalból lett a farka, azt ráöltöttem a szoknya hátsó részére. A biztonság kedvéért a sörényt megkötöttem az álla alatt, úgyhogy nyugodtan ugrándozhatott, nem kellett örökké azzal foglalkoznia, hogy lecsúszik-e a fejéről a dísz. A jelmez többi része adott volt, csak ki kellett válogatni a ruhatárából a fehér darabokat. Nem tudom, mennyire lesz sikere a nyilvánosság előtt, Liza mindenesetre egy napig tökéletesen boldog volt."
 
Úgy tűnik, inkább a lányos anyukák voltak aktívak, de azért akadt fiúsmama versenyző is. Egyikük Melinda, aki a következő képet küldte:
 
 
"Csatoltan küldöm a fotót a Mi jelmezünkről: Barnabás Ludas Matyi.
 
Az ötlet Barnusé, a kreáció pedig a fellelhető alapanyagokból készült: egy a méreténél kisebb lovaglónaci, egy néptáncos mellény, egy sk. varrott „paraszting”, posztóból a sapka, na és a lúd..."
 
Másikuk Barbara, aki egy tűzoltójelmezzel nevezett:
 
 
"Vilmos tűzoltó jelmeze egy nadrágból és egy felsőből áll, sk varrtuk sima vékony, sötétzöld vászon anyagból, a karján és a lábán fényvisszaverő csíkokkal. A felső tépőzárral záródik. A hátán van egy kartonból készült kisebb tartó, amin két palack van - sima üdítős palack ezüstszínűre lefújva. Hátizsák módjára van a hátára erősítve. A sapkája hátán van egy lelógó rész, mint az igazi tűzoltóknak. A sapija kartonból van, több részből összerakva és sárgára van fújva."
 
Kdatta a harmadik fiús anyuka, de neki lánya is van, így egyből két jelmezzel nevezett hát: Ali babával és egy hercegnővel. Sajnos, részletesebb leírást nem kaptam, de ha utólag küld, szívesen közzéteszem:
 
 
De térjünk vissza a csajokhoz. Íme Piuka lánya és a dalmatajelmez:
 
 
"Nekünk csak most volt a farsang.... lemaradtunk ?
 
Pár egyedet mutatnék azért a 101 kiskutya dalmatáiból: fehér póló, fehér haris,öntapadós fekete matricapöttyök,a nők által kivágva ."
 
S végül következzenek Pamináék, akikről szintén nem tudni sok részletet, csak azt, hogy az egyik jány manó, a másik pedig katicabogár. Rájuk is külön lehet szavazni!
 
 
Hegyezzétek a billentyűzetet, tréninget az egérnek, nyomjátok a szavazatokat: ki tetszett a legjobban, kié a legötletesebb jelmez? 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: farsang szülő nyeremény üzenet jelmez sk gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektrend.blog.hu/api/trackback/id/tr11984051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása