HTML

Gyerektrend

Testvérünk a Gyerekszoba

Nincs megjeleníthető elem

Kipróbáltuk mi is!

Partnerek

Utolsó kommentek

  • kovács ilona: Sziasztok én vennék ilyen csizmákat,de nem tudom hol lehet kapni!!!rohatt jól néznek ki!!!!! (2013.09.04. 06:16) Minden hely elkelt
  • smartiesss: Ítt van még néhány variáció :) marteeeart.blogspot.com/2012/03/kokarda-ujragondolva-fiuknak-es.html (2012.03.14. 10:58) Variációk kokárdára
  • badogosmester: Már itthon is kaphatóak ezek a gyönyörű cipőcskék az Eboszi webáruházban: www.eboszi.hu üdv (2011.06.14. 13:58) Kézzel készített klasszikusok
  • Krizzta: @felhasznalo: türelmetlenül várjuk!!! :) (2011.04.14. 09:11) Egyszerűt az egyszerűvel
  • felhasznalo: @AnnaPanni és @Krizzta: Jaj, jó ilyen igényeket olvasni. Lesznek itt történések, nem is olyan soká... (2011.04.13. 10:07) Egyszerűt az egyszerűvel
  • Utolsó 20

Cimkefelhő

Körkép gumicsizma-fronton

2010.04.15. 15:46 felhasznalo

Bár azt mondják az okosok, hogy a hétvégén ragyogó napsütés lesz meg minden, az elmúlt három nap esőzéseit mégsem hagyhatjuk szó nélkül. Mert már szerencsére nem a hóval, jéggel és latyakkal kell megküzdeni, de az esővíz is nagy kihívást jelent a cipőknek úgy általában.

Főleg a gyerekcipőknek, hiszen a bennük megbújó láb tulaja előszeretettel teszi ki őket extrém körülményeknek. Mert hát pocsolyázni jó. És minél mélyebb a pocsolya, annál jobb. Annál nagyobbat lehet bele ugrani.

A szülőnek pedig két választása van - pontosabban három: vagy nem megy ki a gyerekkel esős időben és utána pár napig, míg a pocsolyák felszikkadnak, vagy kimegy, és állandóan eszi az ideg, hogy hatszázszor kell szólni a bestének, hogy ne ugorjon már a bőrcipővel a vízbe. Vagy felkészül, gumicsizmát ad a zsebtornádóra, és hagyja, hogy térdig lucskos legyen. Ő meg addig nézi a bimbókat a fákon.

Megmondom őszintén, én a legutóbbi típus vagyok. Gyerekre rácsaptam a gumicsizmát, ha kellett, nyáron is, aztán uccu neki, irány a pocsolya. Sőt, olykor még csatlakozom is hozzá, engem úgysem hagytak nagyon pacsálni gyerekkoromban.

Úgyhogy szükségét éreztem, hogy így, a tavaszi esőzések idején, a tavaszi kabátösszeállítások után - amiket itt és itt olvashattok - körbenézzek, mi a helyzet gumicsizma fronton. Jelentem, a helyzet nem rossz, sőt, sokkal jobb, mint arra számítottam. Fiúknak-lányoknak egyaránt könnyedén találhatunk egy remek kis csizmát, ami nemcsak megvédi a lábát, de még jól is mutat. Annyira jól, hogy fennáll a veszély: a gyerek majd le sem akarja venni. Lássuk hát!

A Dylan's Candy Bar-nál találtam ezt a cukorédes darabot. Mert nem mi vagyunk cukorból, ugye.

Romantikus leányálom a Vincent-től, rózsák minden mennyiségben.

De aki a retrós, geometrikus minták rajongója, az is talál náluk kedvére valót.

Svéd minta még a XVIII-XIX. századból, amelyet a kompozíciók kiegyensúlyozására használtak. Ma is dekoratív, és már önállóan is megállja a helyét. Ez is a Vincent kínálatából való.

A Kamik Kids-nél elsősorban a fiús anyukák tudnának válogatni. Van itt például remek autós csizma.

Vagy a labdarajongó pocsolyahuszároknak focis lábbeli.

És persze az elmaradhatatlan terepminta. Erdőben ne engedjük vele messzire a gyereket, még beolvad a tájba.

A Kamiknál a lányoknak kínált csizmák közül ez a pillangós darab tetszett a legjobban.

A Kidorable elképesztően változatos kínálattal rendelkezik gumicsizma-fronton, ráadásul nem nélkülözik a fantáziát és az odafigyelést, a minőséget sem. Itt van rögtön ez az űrhajós csizma, aminek a szára ráadásul szűkíthető, így még kevesebb az esélye, hogy a víz eláztatja a gyerek lábát.

Vagy mit szóltok ehhez a dinós darabhoz? Én mondjuk inkább sárkánynak nevezném, de mindegy, a gyerek fantáziáját így is-úgy is megragadhatja.

Madonna gyerekkönyve, "Az angol rózsák" ihlette ezt a csajos, klasszikus mintázatú, romantikus darabot.

Egészen különleges - nekem kicsit túlzó is - a Kidorable Lotus gumicsizmája. Virágrátétek és pasztellszínek díszítik, de amitől igazán egyedi, az a szirmokat idéző szárkiképzés.

A kispasik egy bizonyos korig vitathatatlanul odavannak mindenféle nénós autóért. Egyeseknek a mentő, másoknak a rendőr vagy a tűzoltó az igazán menő. Utóbbi rajongóinak való ez a lángoló, tűzoltóautót idéző csizma.

Kicsit válogattam a Hatley csizmáiból is, itt is színes a kínálat rendesen, és láthatóan minőségi lábbelikre lehet náluk szert tenni. Frissítő nyári esőkhöz például tökéletes lehet ez a dinnyés csizma.

Lóimádó kiscsajoknak íme egy viszonylag decens, még giccstől mentes darab. Mert nem kell minden lónak rózsaszín hajú, zöld szőrű rettenetnek lennie.

Fiúknak pedig tessék-tessék, egy igazi rovargyűjtő, rettenthetetlen csizma. Persze, lehet benne gilisztára is vadászni, eső után úgyis általában előmásznak szegények.

Uniszexnek mondanám ezt a kutyás darabot. A színe és a mintája is abszolút alkalmassá teszi mindkét nem lábának védelmére.

A krokodilok viszont általában a fiúk körében szedik áldozataikat. No, persze ezekben a csizmákban még azt is meg lehet lesni, vajon lakik-e a pocsolyában piranja.

A Morgan & Milo az egyik nagy kedvencem, ám gumicsizmában gyakorlatilag csak ezt találtam náluk. Igaz, ez a pöttyös lányka csizma nagyon tetszetős.

 

És hogy a nagyobbak se maradjanak ki a szórásból, íme a következő három csizma a Chooka-tól. Van itt gitáros zeneimádó kiskamaszoknak.

Cuki gömböcmadaras a romatikusabb lelkű csajoknak.

S végül az elmaradhatatlan halálfejes uniszex csizma. Ami ugyan a felnőtteknél ciki, de a gyerek úgyis szeretne majd polgár-, de legalábbis tanárpukkasztani. Ennyi pedig belefér.

És hogy miért csak mintásakat válogattunk? Mert a gumicsizma olyan darab, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha pedig már így van ez, legalább legyen valóban figyelemfelkeltő, vicces, színes, élénk, életteli, meghatározó része az öltözéknek. Úgy még a szürke esős napok is vidámabbak lehetnek.

4 komment

Címkék: tavasz lány ősz nyár cipő csizma fiú kamasz gumicsizma totyogó ovista nebuló gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektrend.blog.hu/api/trackback/id/tr121852790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BCili · http://cili-milim.blogspot.com/ 2010.04.15. 21:33:53

Hiába a gyerek hozza a cipőjét már reggel, ha esik, ha nem menni kell ki. Ezért egy 18-19es pöttyöst szívesen bevállalnék. Tudja valaki hol lehet ekkora méretben gumicsizmát kapni mert a 20 as volt a legkisebb amit láttam de az is iszonyat nagy volt?!

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.04.15. 22:01:34

@BCili: Renoban próbáltad már? Elég nagy választékuk szokott lenni, meglepően nem gagyi minőségben. Normális áron.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2010.04.16. 09:18:21

LIDL-ben most vannak kis méretű gumicsizmák, az egyik zöld majmos, a másik szivárványos...

BCili · http://cili-milim.blogspot.com/ 2010.04.16. 15:20:15

Köszi az ötleteket, meg fogom próbálni a Rénót és LILD-t is!
süti beállítások módosítása