HTML

Gyerektrend

Testvérünk a Gyerekszoba

Nincs megjeleníthető elem

Kipróbáltuk mi is!

Partnerek

Utolsó kommentek

  • kovács ilona: Sziasztok én vennék ilyen csizmákat,de nem tudom hol lehet kapni!!!rohatt jól néznek ki!!!!! (2013.09.04. 06:16) Minden hely elkelt
  • smartiesss: Ítt van még néhány variáció :) marteeeart.blogspot.com/2012/03/kokarda-ujragondolva-fiuknak-es.html (2012.03.14. 10:58) Variációk kokárdára
  • badogosmester: Már itthon is kaphatóak ezek a gyönyörű cipőcskék az Eboszi webáruházban: www.eboszi.hu üdv (2011.06.14. 13:58) Kézzel készített klasszikusok
  • Krizzta: @felhasznalo: türelmetlenül várjuk!!! :) (2011.04.14. 09:11) Egyszerűt az egyszerűvel
  • felhasznalo: @AnnaPanni és @Krizzta: Jaj, jó ilyen igényeket olvasni. Lesznek itt történések, nem is olyan soká... (2011.04.13. 10:07) Egyszerűt az egyszerűvel
  • Utolsó 20

Cimkefelhő

Szavazz rám!

2010.03.08. 14:21 felhasznalo

Vagy arra a jelmezre, ami igazán tetszik a farsangi jelmezversenyre beküldöttek közül. Lássuk, kik neveztek a Puhatalpú Cipő és a Pappet ajándékokért!

Első játékosunk Pamina, aki fiának Harry Potter jelmezt készített, lányából pedig egy csodaszép fát varázsolt, madárfészekkel együtt. Ha a képek ismerősnek tűnnek, az nem a véletlen műve, olvashattátok már az egyik Alkot az Olvasó posztban. Ezért a levelet most nem is teszem be újra teljes hosszában, akit érdekel, kattintson ide.

"Mutatom a 2 idei jelmezt - Szaffi fa volt, madárfészekkel.  Ádi Harry Potter lett, az ő jelmeze nagyon egyszerű, csak ünneplős gatya, ing, csinos fekete pulcsi kellett az alapruhatárból, kiegészítő egy fekete köpeny, egy piros-sárga sál, egy kerek szemüveg és egy Nimbusz 2000."

Következő versenyzőnk krisztallit, akinek fia mindenképp oroszlán akart lenni, de aztán az utolsó pillanatban rókára váltott. Lánya szolgálólányként tűnt ki a királylányok közül, nyakában a spájz kulcsával:

"Az alábbi blogbejegyzésben írtam a farsangi készülődésünkről. Bár olvastam a rókabőrről alkotott véleményekről, mi igazit használtunk fel.

http://kreativ-a-csalad.blogspot.com/2010/02/farsangra-keszen.html"

Virgarték sem a jelmezkölcsönzőbe mentek egy újabb ötletért - csodálkoztam is volna, ha így történik! Helyette a következő levélkével neveztek a versenybe:

"Csatolok képeket az én kis vikingemről, aki már nem is annyira kicsi.

A kalap saját munka filcből, amibe belülre még póthajat is varrtam, a bajuszt közösen fontuk, a mellény egy kifordított bőrmellény, a nadrágja egy régi tréningnadrág levágva, amire felvarrtam két kapucnis kabártól leszedett szőrmét. Kellett még egy bőröv (anyukámé még a 80as évekből), egy közel testszínű harisnya és egy felső, valamint egy szőrmés bőrcsizma. Sajnos egyik képen sem látszik, de csináltam neki kartonból és egy nádsípból fegyvert is (az egyik képen egy kalózkarddal látható).

A kalapra a szarvakkal különösen büszke vagyok, ezért is gondoltam, hogy beküldöm a jelmezt."

Következik tril, aki az egyik itt látott jelmezt ültette át a gyakorlatba, olyan sikeresen, hogy taroltak vele az iskolai jelmezversenyen. De a többit majd olvassátok tőle - a levélből most csak egy részletet idézek, később egy külön posztot szentelünk majd az egésznek:

"És a 3 hetes, apránként elkészülő projekt a lufis versenyző volt, aki a felvezetés során a Willie Fogg a 81. napon címet kapta. Ebből volt is para, mert a jutalmak, díjak felsorolása ABC-ben történt és B-vel kezdődő vezetéknevű gyermekem totál kiakadt, amikor már az osztálytársai közűl a D,majd a G kezdődésűek is sorra kerültek. Ja, kicsit dicsekednék az osztály általános helyezéseivel… Tavaly, 1.a-ként a 10 különdíjból 6-ot elhoztunk. Idén a 13 különdíjból 7-et hozott el a csapat, szóval elég kreatív egy társaság gyűlt össze.

Na, de vissz a Mr.Fogg-hoz. Valaki időben megsúgta a gyereknek, hogy W, mint Willie és nem B, mint B…. Gyerek megnyugodott, és különdíjat is kapott, közfelkiálltással megszavazva, nulla ellenszavazattal.

A megvalósítás nagyjából egyszerű volt. Adott volt egy régi takarítógép doboza, némi festék és néhány pár dolgos kéz. A merevítő volt egy kulcskérdés, amitől ugye kicsit baldachin jellege van a léghajónak, ezt 4 barna függöny vitrázsrúddal oldottuk meg. A kosár szélén a puha perem ún. polifoam cső volt – ezúton is köszönjük az egyik osztálytárs apukájának, aki amúgy építési vállalkozó. A lufik első körben otthon lettek felfújva, de amatőr versenyzőink nem tudták, hogy a belülről zselével kezeletlen héliumos lufik, azok biza 12 óra alatt leszállnak.

Pánik indul, de szerencsére van pesten lufis bolt, ahol zselével kezelve tudtam szerezni 15 lufit, amig így 4 nap után még mindig a gyerek szobájában lebegnek."

Timcsa barátnője ötletes jelmezét küldte be, íme:

"A barátnőm kisfia Patrik, Gólyának öltözött. Szerintem egész ötletes jelmez, ha Ti is így gondoljátok, örülnénk ha felkerülne a blogra!"

Azuyo két gyerekének készített jelmezt, ezekkel száll ringbe:

"Küldenék pár házi készítésű jelmezfotót.

A kisebbik fiam boci volt, elég olcsó jelmeze lett, hiszen egy kiszuperált eleve foltos fehér pólóra rajzoltam rá a boci foltjait, a farka barna cipőfűzőkből lett fonva, nyakában volt egy kis csengettyű is. A fülek merevebb vatelinből és dekorgumiból készültek egy hajráfra ragasztva. Ami szerintem sokat dobott az összképen az az arcfestés volt és persze a bájos mosoly hozzá.

A nagyobbik batman szeretett volna lenni, az amúgy is meglévő alapkészletet: szürke harisnya, fekete zokni, fekete bugyi és fekete úszósapi kiegészítettem egy sárga selyemszalagból vart tépőzáras övvel- egy dekorgumiból (80 Ft) kivágott "denevérfüles" álarccal és a kicsivel több munkát igénylő maradék szövetanyagból (200 Ft) varrt köpennyel - nyakán tépőzáras, csuklónál gumigyűrűbe kell bujtatni a kezeket. Mivel nem volt szürke hosszú ujjú felsőnk, így abba be kellett ruházni (1200 Ft) és azt "feldíszíteni" rávasalható sárga velúrból kivágott batman jellel, és a közepét feketére kifesteni textilfestékkel. Tulajdonképpen ez volt a jelmez legdrágább darabja. A gyerekeknek nagyon tetszett a végeredmény, azóta is naponta ovi után beöltöznek ..."

Következzék Timi levele és farsangi jelmezei:

"Nagyon örülünk az újabb játéknak, elsősorban azért, mert jövőre is lesz farsang és itt nálatok mindig nagyon jó ötleteket gyűjthetünk.

Én most küldök három jelmezt is. Ebből kettő még tavalyi. Az indián sajnos nem nekem jutott eszembe, hanem egy nagyon kedves barátunknak, aki akkor 3. osztályos volt. Tulajdonképpen újrahasznosításról szól, mert az indián ruhája egy papírszatyorból készült. (Emellett felhívnám a figyelmet a békás "mokaszinra" :-)) A serif volt az idei jelmez, itt csak és kizárólag a mellény saját készítésű, a harmadik pedig még a bölcsis farsangra készült pékjelmez. Ez viszont sk, és ugyan a képen nem látszik, de a perec még meleg volt :-)

Remélem én is tudtam ötletet adni. Köszönjük a lehetőséget!"

Ráczkevi Kata kislánya cicaként tarolt a farsangon. Még egere is volt, aki reszkethetett:

"Én is szeretnék jelentekezni a jelmezversenyre, ha lehet.

A kislányom a saját ötlete alapján szürke alapon fekete csíkos cica lett az idei farsangon. A jelmez tulajdonképpen egy kezeslábas, amit a kedvenc pizsamánk alapján bársonyból varrtam. Egy kiszuperált kabát-kapucni prém lett a farkincája, a füleit pedig egy hajpántra erősítettem fel.

Kapott még a kezébe egy szürke gyapjú egeret is, hogy legyen kit üldöznie. Óriási volt az örörm, mikor elkészültem a varrással, természetesen le sem akart venni az új jelmezét."

Petratiék lánya szőlőnek öltözött - lehet, hogy tőlünk merítették az ötletet? A képek mellé sajnos nem írtak semmit, így csak azokat tudjuk bemutatni.

Lufii kisfia méhecskeként zümmögve riogatta a telet. A jelmezről ezt írta nekünk a kreatív olvasó:

"Kicsi fiam 2,5 éves és méhecske jelmezt varrtam neki.Rövid leirás: a szárnyacskáit drótból készitettem és függönnyel vontam be.A testét fekete-sárga anyagból varrtam és kitömtem vatelinnal,hogy olyan pufi legyen.A fején pedig vastag gumi pánt,azon zseniliaszál a végén hungarocell golyó sárgára festve.Szerintem nagyon aranyos lett."

AnnaPanni kislánya még se óvodába, se iskolába nem jár - tekintettel zsenge korára. Azért a farsangi mulatságból ő sem maradhatott ki, nézzétek csak minek lett öltöztetve a kisasszony:

"Csak a gombokat ne, gumicukorból vannak!

Elkészítési idő: gyerekalvás alatt összesen 2 és fél óra, nekem két részletben.

Hozzávalók: Panni, 70x140-es vastagabb filc, vagy polár anyag, nemezlabdák gomboknak, zsinór cukormáznak, tépőzár.

Panni lányomat első farsangjára mézeskalács jelmezbe öltöztettem. A színe megtévesztő lehet, de csak odaégett virágmézes kalács színt találtam a boltban. A test szabásmintáját az egyik mászóruhájáról koppintottam, és az egyszerűség kedvéért tépőzáraztam, hogy egy mozdulattal fel-és levehető legyen."

Saját tagre nevezett olvasóink egyike jolikaM, aki természetesen ismét két kezét kapta elő, ha már farsangról van szó:

"Természetesen nálunk is készült jelmez. Négyéves kislány nem öltözhet be másnak, mint királynőnek vagy tündérnek, de ennek hagyományos rózsaszín változatát én már nagyon untam, a lányom nem. Orsi így kompromisszumként Éjkirálynőnek öltözött, mivel ehhez nagyon passzoló ezüst csillagokkal díszített lila organzára sikerült szert tennem olcsón. Ami viszont azért fontos, mert a klasszikus pettyskirthöz (vajon minek hívják ezt magyarul?) még az ő méretében is összesen 60 méternyi anyagcsíkot kellett beráncolni és összevarrni. Mire megcsináltam, azért néhányszor elátkoztam a hülye ötletemet.

A szoknyához passzintva készült egy sima hosszú ujjú fekete póló ezüst ujjakkal, amire ezüst csillámos textilfestékkel holdat és csillagokat rajzoltam, és vastagon kiraktam lila strasszal. Ezüst lurexből varrtam még legginget (csillogós harisnyát nem kaptam), hozzá lurex zokni (azt kaptam), csillámos fekete cipő (az alapból volt itthon).

Királynőnek természetesen jár a korona is. Fekete dekorgumiból vágtam ki a formát, a vonalakat glitterragasztóval húztam ki, szintén strasszal díszítettem, majd az egészet egy hajpántra ragasztottam. A varázspálca szintén dekorgumi fatiplire applikálva. Nem rózsaszín, de pörög és csillog-villog, így mindenki boldog."

Nati kisfia nagy állatbarát, kedvence a süni. Nem véletlen hát, hogy farsangkor isa nagy kedvenc került előtérbe:

"Zalánt első Farsangi buliján az egyik nagy kedvencének, süninek öltöztettük.

A jelmez egy barna kiscipőből, barna nadrágból és egy barna kapucnis pulcsiból áll. A pulcsi kapucnijára orrot, szemet és füleket, az elejére pedig egy kis pocakrészt vartunk. A hátára felpatentolható tüskés hátrész filcből készült, némi szivaccsal kitömve, hogy legyen tartása. Ezekre a tüskékre kerültek a gyümölcsök és termések, szintén filcből varva és kitömve.

Zalán 18 hónapos korára tekintettel mindenképpen puha, kényelmes, játék közben "észrevehetetlen" jelmezt igyekeztünk készíteni."

Dóráéknál a kisasszony valódi Eperke-rajongóvá nőtte ki magát, így a farsangon sem öltözhetett másnak, mint kedvencének:

"Farsangi játékotokra, Luca lányommal és a képen látható jelmezzel szeretnénk csatlakozni. Luca 3 éves, Eperke lázban ég. A jelmez nem a legbonyolultabb, de Eperke és Luca kedvezett nekem, így rám a kalap elkészítése hárult, a jelmez többi része, megtalálható volt a ruhatárunkban. Mindenesetre a siker nem maradt el, annál is inkább, mert meglepetésemre, nem csak mi ketten tudtuk, hogy ki is az az Eperke."

Gabi egyszer már elküldte levelét az Alkot az Olvasó rovat számára, ám a versenyre való tekintettel ismét klaviatúrát ragadott. Olvassátok Ti is!

"Bár azt hiszem már elküldtem, de nem a versenyre, azért mégegyszer elküldöm. Szóval a tavalyi praktikából válsztotta az ötletet a gyerkőc, 3 nappal a farsang elött, de szerintem jól sikerül. Saját apám is azt hitte, hogy kölcsönzős. Hál isten pont ihletet kaptam és elég könnyen jött az ötlet, a részletekhez. 

ui: a suliban sajnos azt tapasztaltam, hogy elég szegényes volt a fantázia és a kivitelezés is, persze megértem, hogy nem mindenkinek van kedve, ideje, ügyessége hozzá.

A sárkány pedig még 2007 februárban készült, azért kék mert JÉG sárkány, a hasán lévő vil.kék ovális valami pedig nem a hasa, hanem az "auratonja" (ereje) a sárkánynak. Szárny is készült hozzá, a képen az sajnos nem látható elég jól.

De egy barátunk kisfia is, nagy sikert aratott vele 2 hete a bölcsibe. A fiam még most is előszerettettel belebújik néha, mert anno, direkt kicsit nagyobbra csináltam."

Miss Scotty kislánya angyalbőrbe bújt, meglepően hiteles alakítással. Sajnos, Scotty sem volt túl szószátyár, ezért csak a képet tudom mutatni - igaz, az elég beszédes.

És egyetlen hímnemű versenyzőnk következik - reméljük, lesznek majd követői -, Szuperapu! Kislánya olajbogyó volt a farsangon:

"A kisebbik lányom fejébe vette, hogy ő olajbogyó lesz farsangkor. Nem, nem az én hatásom, hogy különc a gyerek, így született. És szereti az olajbogyót. De ezzel nem kis kreatív kihívást görgetett szülei elé. Némi fejtörés és internetes segítség után született meg az egyszerű és költségkímélő megoldás egy zöld szemeteszsák és két félig felfújt strandlabdából meg a ruhásszekrény tartalmából.

A gyerek boldog volt, a fantáziája pótolta jelmez több sebből vérző vizuális megjelenését. De a kis falusi óvodánkban a farsangi mulatság résztvevőit sem ez utóbbi tény zavarta, hanem az, hogy életükben nem láttak még paprikával töltött olajbogyót..."

És akkor rajtatok a sor, kedves Olvasók: szavazzatok a kedvenceitekre! Mivel megcsúsztunk a pályamunkák ismertetésével, ezért nyilván a szavazás határideje is módosul: péntek, azaz 2010. március 12. éjfélig kattintgathattok!

 

3 komment

Címkék: farsang szülő pályázat nyeremény jelmez sk gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektrend.blog.hu/api/trackback/id/tr371817624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2010.03.08. 15:04:35

Hát jelmezversenyen sem akarok zsűriző lenni soha többet..., na meg előre rettegek, milyen lesz boldoggá tenni a gyerekemet a sok kreatív anyuka között. :)
(Bár úgy tűnik a gyerekek elég inspirálóak tudnak lenni.)

1kriszta 2010.03.08. 18:06:44

Nálam a jelmenyverseny győztese a léghajó!! Szuper ötlet!
Gyermek szépségversenyt ugyan nem írtatok ki, de nálam a madárfészket formázó kislány viszi a pálmát. :)

Timcsa 2010.03.10. 12:27:09

Kedves Gabi!

Lakásfelújítás előtt állunk és nagyon megtetszett a járólap, amin a jégsárkány pózol.
Meg tudod esetleg mondani a nevét, illetve a beszerzési helyét?

Előre is köszi!
süti beállítások módosítása