HTML

Gyerektrend

Testvérünk a Gyerekszoba

Nincs megjeleníthető elem

Kipróbáltuk mi is!

Partnerek

Utolsó kommentek

  • kovács ilona: Sziasztok én vennék ilyen csizmákat,de nem tudom hol lehet kapni!!!rohatt jól néznek ki!!!!! (2013.09.04. 06:16) Minden hely elkelt
  • smartiesss: Ítt van még néhány variáció :) marteeeart.blogspot.com/2012/03/kokarda-ujragondolva-fiuknak-es.html (2012.03.14. 10:58) Variációk kokárdára
  • badogosmester: Már itthon is kaphatóak ezek a gyönyörű cipőcskék az Eboszi webáruházban: www.eboszi.hu üdv (2011.06.14. 13:58) Kézzel készített klasszikusok
  • Krizzta: @felhasznalo: türelmetlenül várjuk!!! :) (2011.04.14. 09:11) Egyszerűt az egyszerűvel
  • felhasznalo: @AnnaPanni és @Krizzta: Jaj, jó ilyen igényeket olvasni. Lesznek itt történések, nem is olyan soká... (2011.04.13. 10:07) Egyszerűt az egyszerűvel
  • Utolsó 20

Cimkefelhő

Három, kettő, egy - SÍSZEZON!

2009.01.30. 10:42 jause

Akik még nem szerezték be a gyermek téli felszerelését az idei síeléshez, azoknak íme, egy kis ízelítőül szolgáló körkép a kínálatról. Egy még véletlenül sem reprezentatív minta alapján úgy tapasztaltam, hogy a gyermek síruhákat nagyjából három csoportba lehet besorolni:

1. olcsó,

2. közepes árfekvésű, és valószínűleg jó,

3. biztosan jó, de csillagászati áru termékek.

Nézzük akkor sorban, melyik kategória milyen jellemzőkkel bír!

Az első kategóriába tartozó, olcsó, hipermarketek és élelmiszerboltok akciós ajánlatában szereplő „síruhák” egyetlen előnye az áruk: 10 000 Ft alatt bármikor beszerezhetők. Az átázás és az átfázás azonban biztosra vehető. A címkén feltüntetett teflon-bevonat ne tévesszen meg senkit, legfeljebb egy rövid játszóterezést bírnak ki, azt is főleg száraz időben. Ebbe a kategóriába tartoznak a használt síruhák is, ahol a vízállóság ismét csak nem garantált. Sajnos, némileg paradox módon a legkisebbeknél és a kezdő síelőknél pont az a legfontosabb, hogy a ruha vízhatlan legyen, lévén nekik van a legtöbb hóközeli élményük. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a téli sportokhoz használt ruhák esetében érdemes a minőségre kicsit többet áldozni.

A második kategória közepes árfekvésű - 10 000-25 000 Ft között -, remélhetőleg vízálló darabokból áll. Ezekben már jobban bízhatunk, megfázni sem fog bennük a gyerek, úgyhogy aki szánkózásra, korcsolyázásra, síelésre vágyik, ennél a kategóriánál ne adja lejjebb. Ezeknél a daraboknál már találkozhatunk a síruháknál manapság alapfelszerelésnek számító hófogóval a dzseki belsejében és a síbérlettartó zsebbel, míg a kapucni általában levehető. A gyerekruhára szakosodott boltok kínálatában, sportboltokban egyrészes overállt és kétrészes, kabát-nadrág együttest egyaránt találunk.

A harmadik kategóriába a kifejezetten hegyi-, és téli sportokra szakosodott gyártók ruhái sorolhatók. A kínálat és a minőség pazar, néha kifejezetten az az érzésem, hogy a ruha jobban tudja, hogyan kéne síelni, mint a viselője. Az árcédulát ebben a kategóriában jobb, ha nem nézzük, akkor nem megy el végleg az életkedvünk. A teljesség igénye nélkül: a Jack-Wolfskin, a Spyder, a Nordica, a Rossignol és a The North Face is készít gyerekruhákat, melyek garantáltan több gyereket is kiszolgálnak majd. Ezek a kiemelkedő anyagminőség mellett több extrával is felszereltek: kicipzárazható szellőző nyílások, MP3-tartó kivezető nyílással a fülhallgatónak, napszemüveg-tartó zseb, helyenként rögzített szemüvegtörlő kendővel.

A német Salewa cég szülőbarát megoldása a 2in1 síruha, ami bőségében és hosszában is állítható, így két méretnek felel meg egyetlen ruhadarabban.

Szólj hozzá!

Címkék: lány tél fiú totyogó overáll felsőruházat ovista nebuló gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerektrend.blog.hu/api/trackback/id/tr88910904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása